Najčešće postavljana pitanja o DIMAGRA programu

Šta je DIMAGRA program?

DIMAGRA program predstavlja način skidanja prekomerne telesne težine, trostrukim efektom: mršavljenje, proces preoblikovanja tela i čišćenje organizma.

U kojim slučajevima se preporučuje DIMAGRA program?

DIMAGRA program se preporučuje kod: prekomerne gojaznosti, povišene telesne težine, lokalizovanih masnih naslaga, mišićne hipotonije u potkožnom sloju.

Kome se ne preporučuje DIMAGRA program?

DIMAGRA program se ne preporučuje kod oboljenja jetre i bubrega, kod insulin zavisnog dijabetesa TIP 1, razvijenog maligniteta, trudnoće i dojenja, dece mlađe od 14 godina i odraslih starijih od 70 godina, kod ozbiljnih srčanih oboljenja.

Koji parametri osiguravaju bezbednost DIMAGRA programa?

DIMAGRA program je bezbedan zahvaljujući : izlaganju kratkotrajnoj ketogenoj dijeti, prilagođenom dnevnom unosu proteina, korišćenju puferskih sistema, pravilne hidracije, korišćenje optimalne dnevne doze vitamina i minerala, ekstrakti lekovitih biljaka obezbeđuju pravilnu drenažu i detoksikaciju.

Na kom principu se zasniva delovanje DIMAGRA programa?

DIMAGRA program se zasniva na unosu strogo definisane količine proteina, gotovo potpunoj eliminaciji ugljenih hidrata (okvirno 20g po danu) i jako redukovanom unosu masti. Kada se ispoštuje ovakav režim naš organizam reaguje tako što masti pretvara u energiju koja mu je potrebna da bi ispravno funkcionisao. Rezultat ovog procesa je da su mišići zaštićeni, dok se masti ubrzano “tope”.

Da li se u okviru DIMAGRA programa može konzumirati i hrana?

Može se konzumirati određena hrana (povrće sa niskim glikemiskim indeksom) koja je propisana u dnevniku ishrane.

Koja je razlika između boja tri plana korišćenja u DIMAGRA programu?

DIMAGRA program se sastoji od tri različita stepena restriktivne ishrane. Uzavisnosti da li osoba želi da smrša više ili manje. Postoje tri stepena restriktivne ishrane u okviru DIMAGRA porograma:

CRVENI – EKSTRA stepen restriktivne ishrane podrazumeva 3 dnevna obroka koji se sastoje od proteinskih suplemenata i povrća sa niskim glikemijskim indeksom , bez konzumiranja ulja (maksimalno 6 dana).

PLAVI – INTENZIV stepen restriktivne ishrane podrazumeva dva dnevna obroka koji se sastoje od proteinskih suplemenata i jednog obroka ( ručak ili večera) koji se sastoji od povrća niskog glikemiskog indeksa i proteinske hrane (meso, riba, bezmasni sir).

ZELENI – WEIGHT MAINTENANCE – ODRŽAVANJE stepen restriktivne ishrane podrazumeva jedan dnevni obrok (najčešće doručak) koji se sastoji od proteinskih suplemenata i 2 obroka dnevno koja uključuju regularnu balansiranu ishranu (mediteranski tip ishrane).

Šta ulazi u sastav suplemenata DIMAGRA – protein?

U sastav suplemenata DIMAGRA protein ulazi protein iz surutke visoke biološke vrednosti obogaćen određenim amino kiselinama i ostalim neophodnim nutritijentima. Ovakav kompleks ubrzava metabolizam masti nagomilane u organizmu doprinosi rastu i razvoju mišićne mase, čuva ćelije i usporava proces starenja- „antiage“ efekat, potpomaže rad imunog sistema. Proteini iz surutke su superiorni u odnosu na proteine iz jaja, soje, kazeina i mesa.

Koje su prednosti DIMAGRA programa u odnosu na druge programe proteinskih dijeta?

Brzi i vidljivi rezultati, koji će ohrabriti korisnika. Dijeta je bez značajnog osećaja gladi, očuvana mišićna masa. Siguran gubitak masnih naslaga– za razliku od dijeta sa smanjenim unosom kalorija, DIMAGRA program omogućava brz i značajan gubitak „obima“, posebno u predelima struka, kukova, zadnjice i butina. Linija tela se drastično menja iz dana u dan, celulit se smanjuje, koža je mekša i zdravija. Jednostavna za primenu i prijatnog ukusa. Hranljivi sastojci najvišeg kvaliteta.

Kako održati postignuto nakon sprovođenja DIMAGRA programa?

Odluka o promeni načina života i načina ishrane predhodi početku korišćenja DIMAGRA programa. U toku programa telo se lako navikne na restriktivan način ishrane.

Nakon postignutih željenih rezultata i dalje treba vežbati i ostati u ritmu koji je započet u toku korišćenja DIMAGRA programa.

– 40 minuta brzog hoda dnevno
– Mediteranska dijeta

dimagra-dijeta